• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

22 juni 2016

Løpekometen Eli Anne Dvergsdal har EM-sølv og NM-gull i motbakkeløp. Les motbakkedronningens beste tips til å få opp farta i bratta her!

– Det viktigste rådet er på løpe med raske, korte steg. Flytt beina lett og ledig, forteller Eli Anne Dvergsdal. 25-åringen som løper for Gular, har imponert alle med sine resultater i motbakkeløp de to siste sesongene. I fjor vant hun Norgescupen med klar margin og tok en imponerende sølvmedalje under EM i Portugal i sommer. Forrige helg smelte hun sågar til og tok sitt første NM-gull i karrieren.

LES MER: Brakk beinet – vant NM-sølv 

– Dessuten er det viktig å ikke starte for hardt. I motbakke blir du tidsnok sliten uansett, påpeker løpskometen – som også er Maxim-ambassadør.

Generelt stiller løping i motbakke vesentlig mindre krav til teknikk enn om du løper flatt. Men ettersom mange løyper har en stigning på 25 prosent eller mer, er kravet desto større til «pust» og oksygenopptak.

– Er planen å løpe motbakkeløp, er det naturligvis smart å trene i motbakker. Er du av typen som klarer tre gode treningsøkter i uka, vil jeg anbefale at to gjøres i motbakke. Kjør gjerne intervall, og veksle mellom èn hardøkt og èn roligere tur. Arbeidsperioder på ett minutt avbrutt av 30 sekunders pause, er god trening. Som hovedregel skal den harde økta ligge over 80 prosent av maksimal puls, men den rolige skal befinne seg noe over 60 prosent av maks, forklarer 24-åringen som selv trener mellom 20 og 30 timer i uka.

Sjekk ut Maxims restitusjonspakke her!

Utstyrsmessig bør du la turboskoene for asfaltløping bli hjemme. Støtdempingen trenger ikke være like god som i sine normale løpesko, men du bør tenke to ganger på både vekt og såle.

– Ofte foregår motbakkeløp i ujevnt terreng, så det at skoene har en såle med solide knaster og godt grep er avgjørende. Også bør de være så lette som mulig, slik at du slipper å dra med deg unødvendig vekt oppover bakken, forteller Eli Anne.

Selv om turen opp er stappfull av syre og tøffe tak, kommer belønningen til slutt:

– Det aller fineste med motbakkeløp, er å komme seg opp på en topp og nyte naturopplevelsen og den fantastiske utsikten. Det er en super belønning i seg selv!

LES MER: Slik blir du rå i motbakke

Relaterte blogginnlegg