• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

7 juli 2015

Når utslitte Tour de France-ryttere veksler mellom å kjempe skulder mot skulder, unngå aggressive og pågående tilskuere – og stupe i vill fart ned bratte fjellsider – kan det gå virkelig galt.

Og det gjør det også. Men heldigvis er det langt mellom de virkelig stygge ulykkene under verdens hardeste sykkelritt, men

i 2011 ble Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland  regelrett meid ned av en følgebil 35 kilometer før mål på en av rittets mest dramatiske etapper. (Se video nederst i saken)

Spanske Flecha lå fint plassert i veibanen, da han plutselig ble feid overende av en følgebil, som slet med å holde seg på veien.

Flecha meide deretter inn i Hoogerland som fløy inn i et piggtrådgjerde på siden av veien. Begge kom seg utrolig nok på sykkelen igjen, selv om det gikk hardest utover Hoogerland.

Men fullt så heldige har ikke andre ulykkesfugler vært.

1995:

OL-mester Fabio Casartelli krasjer voldsomt i en utforkjøring ned fra Col de  Portet d`Aspet. I 100 km/t slår Motorola-rytteren hodet i en stein og dør i helikopteret på vei til sykehuset. Casartelli brukte ikke hjelm den fatale dagen i 1995, men eksperter mener at sammenstøtet uansett var så kraftig at det trolig ikke hadde vært nok til å redde livet hans.

1967:

Utslitt, dehydret – og med en svært usunn blanding av alkohol og amfetamin i kroppen – sjangler Tom Simpson seg opp Mont Ventoux. Amerikaneren faller flere ganger av sykkelen, men insisterer på å fortsette. Tilskuerne hjelper ham velvillge tilbake på setet. Til slutt blir imidlertid Simpson liggende i veien for godt. Han får førstehjelp via munn-til-munn metode og blir senere påført oksygenmaske, men dør på stedet. Av utmattelse.

1935:

Franscesco Cepeda faller ned i en kløft på vei ned fra Col du Galibier. I fallet pådrar han seg kraniebrudd, og spanjolen dør noen dager senere.

1910:

Det er ikke ufarlig å ta pauser heller! I 1910 drukner franske Adolphe Heliere mens han bader i Middelhavet – under en hviledag!

 

 

Marcus Burhardt (2010)

Lance Armstrong (2003)

Bernard Hinault (1985)

Jens Voigt (2009)

Win Van Est (1951)

Sandy Casar (2007)

Djamolidine Abdujaparov (1991)

 Laurent Jalabart (1994)

Flecha og Hoogerland (2011)

Relaterte blogginnlegg