• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

9 august 2017

– Å lede Norseman – og samtidig ha bein som omtrent ikke vil flytte seg, er en av de sterkeste følelsene jeg har hatt, sier Lars Christian Vold. I år vant Maxim-ambassadøren den legendariske triatlon-konkurransen for første gang. På rekordtid.


TEKST: Marthe Katrine Myhre

FOTO: Intersport/Kyle Meyr


Lars Christian (25) var på forhånd en av favorittene under årets Norseman, kjent som en av verdens hardeste triatlon. Og ved målgang på Gaustadtoppen – etter 3,8 kilometer svømming i Eidfjord, 180 kilometer på sykkel over Hardangervidda og med en avsluttende løpeetappe på 42,195 kilometer – var det ingen som var i nærheten av hardhausen fra Oslo.

På den sjuende starten i Norseman, ble det endelig seier tog løyperekord med nesten 30 minutter for den hardtsatsende triatleten.

Den viktige oppladningen

Oppladning, trening, hvile og ernæring er alfa og omega i slike konkurranser. Lars Christian liker å dele erfaringer og her er hans oppsummering av denne lørdag første helga i august.

– Siste åtte til ti dagene før konkurransen er det klart for å starte på nedtrapping i treningsmengde, men det er viktig å opprettholde en del intensitet.

– Det er også veldig viktig med hva du putter i kroppen i denne perioden. Nok karbohydrater siste uka og går aldri sulten. Jeg spiser ofte, men stapper overhodet ikke. Mat ofte er viktigere enn mye mat sjelden, forteller Vold.

Gode rutiner

Det er viktig med rutiner og ha testet ut på forhånd hva som fungerer og ikke. Etter mange år i gamet og mange treningstimer vet man etter hvert hva som fungerer og ikke.

– Det er akkurat den samme ernæringen i denne konkurransen som i andre konkurranser, samt under liknende treningsøkter. Ingenting er nytt under en så tøff konkurranse som Norseman.

– Selv bruker jeg Maxim Instant Energy Gel og drikker Maxim Carboloader mellom øktene de siste dagene, røper hardhausen.

 

Snur døgnet

Norseman starter klokka 05.00 på morgenen. Lars Christian har de siste dagene snudd døgnet, slik at kroppen skal være klar for å yte maks fra start-

– Konkurransedagen starter klokka 02.15 og da venter havregrøt og Maxim Carboloader.

– Dagen var helt perfekt fra start til slutt. en veldig god start på svømminga satt standarden for resten av dagen.

– En kan jo aldri være trygg på hva de andre konkurrentene er i stand til, så i perioder da ledelsen ble litt mindre på løpedelen, ble fokuset flyttet til her og nå for ikke å bli stresset.

Ubehagelig fra start til slutt

– Norseman er på en måte ubehagelig fra start til slutt, men opplevelsen av at det var helt uutholdelig kom ikke før rundt en time før målgang. Hvert skritt blir da en prøvelse og det er umulig å tenke 200 meter opp i bakken, forklarer den suverene vinneren.

– Akkurat denne følelsen av å lede Norseman, og samtidig ha bein som omtrent ikke vil flytte seg, er en av de sterkeste følelsene jeg har hatt.

– De siste meterne mot mål kommer et spekter av følelser, både glede, takknemlighet, lykkerus, utmattelse, stolthet. Alt på en gang, og veldig sterkt.

Lars Christian har jobbet lenge for suksessen. Norseman-seier har vært målet siden han var med på sitt første triatlon – som var nettopp Norseman – for 7 år siden.

Kontrasten fra i fjor da han gikk på trynet på sykkel og den voldsomme skuffelsen i etterkant. Det at det var så mange venner, familie, tilskuere og støttespillere som heiet han fram.

Spennende høst

– Det var så mange som var der bare for meg, både i fjor og alle andre år. Alt dette gjorde det utrolig sterkt og endelig få fullklaff i en av de største konkurransene du kan vinne som triatlet. Ubeskrivelig sterkt, sier Lars Christian Drivdal Vold.

– Nå blir det noen rolige dager i starten av uka, men skal være med på Oslo Triatlon til helgen, for moro skyld, men det kommer nok til å gå rolig for seg, smiler Lars Christian.

Normalt sett tar det to uker eller mer før kroppen er normal igjen etter slike tøffe konkurranser og en skal være forsiktig med treningsmengden i denne perioden.

– Etter en rolig periode nå, blir det opptrapping til høstens store mål som er å klare pallplass i en Ironman-konkurranse. Finner jeg tilbake til den formen jeg hadde på Norseman skal det bli en morsom høst, avrunder en av de tøffeste idrettsmennene i Norge.

VIL DU FÅ UNIKE TILBUD FRA MAXIM? MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Relaterte blogginnlegg