• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 500kr
  • Sikker betaling med Klarna

6 april 2018

BCAA Drikke – Hva er det?

BCAA er betegnelsen på 3 essensielle aminosyrer som skiller seg ut ved at de er forgrenede. Denne egenskapen, med andre, gjør at disse 3 BCAA –aminosyrene anses for å være spesielt velegnet for muskelvekst. BCAA drikke inneholder disse 3 essensielle aminosyrene i konsentrert form og gjør de umiddelbart tilgjengelig for musklene når de trengs, slik at de kan bidra i prosesser som legger til rette for restitusjon og muskelvekst.

 

BCAA Drikke – Hvorfor er det gunstig?

BCAA Drikke inneholder de tre essensiell aminosyrene Leucin, Isoleucin og Valin. Disse BCAA –aminosyrene sies å være gode bidragsytere i kroppens funksjoner som legger til rette for optimal restitusjon og muskelvekst. Disse 3 aminosyrene i BCAA drikke anses for å være så gode bidragsytere fordi de evner å «hoppe over» et led i prosessen som de fleste andre aminosyrer må gjennom, før musklene kan benytte seg av de for muskelvekst.

Mens de fleste aminosyrene må innom leveren for å brytes ned til syrer musklene faktisk kan benytte seg av er aminosyrene i BCAA drikke klare til å oksideres og brukes i skjelettmuskulaturen kort tid etter inntak. Aminosyrene i BCAA drikke kan derfor sies å være mer effektive enn andre aminosyrer.

Les mer: BCAA – Hva er det? 

BCAA Drikke – Maxim BCAA Boost!

Maxim tilbyr en BCAA drikke kalt BCAA Boost, som inneholder hel 3100 mg BCAA per boks! BCAA Boost kommer i de to forfriskende smakende Ginger Lemon og Wild Strawberry. I tillegg til dette inneholder ikke Maxim sin BCAA drikke noe sukker i det hele tatt samtidig som den har et høyt koffeininhold. Dette er derfor en BCAA drikke som passer til bruk både før, under og etter trening, da den tilfører store mengder BCAA samtidig som den har en oppkvikkende effekt uten å skape ubalanse i blodsukkeret.
Prøv Maxim BCAA Boost i dag!

Drikke BCAA før eller etter trening?

BCAA drikke kan brukes før, under OG etter trening. BCAA er aminosyrer som er byggeklossene i protein og muskler. Så når en spør seg om man bør drikke BCAA før eller etter trening, er svaret at en bør bruke det på samme tidspunkt du ville brukt andre proteintilskudd.

Umiddelbart etter endt styrkeøkt starter restitusjonen og gjenoppbyggingen av muskelfibrene etter at de har blitt brutt ned under treningen. Det er også på dette tidspunktet musklene har størst behov- og er mest mottakelige for tilførsel av protein, som BCAA drikke. Maxim BCAA Boost inneholder i tillegg koffein, noe som gjør Maxim sin BCAA drikke til et godt alternativ før og under styrkeøkten og. Dette fordi kroppen tilføres oppkvikkende koffein, uten sukker, samtidig som musklene har alt de trenger av de effektive BCAA –aminosyrene når det er behov for det.

BCAA drikke for å nå dine treningsmål!

I tillegg til å være med å bidra til optimal restitusjon og muskelvekst har BCAA drikke også andre egenskaper som synes å kunne ha en indirekte effekt for de som ønsker å kontrollere kostholdet og/eller vekten. Dette er ikke kun fordi BCAA drikke kan bidra til hardere og lengre økter, samtidig som stølheten kan reduseres, men fordi aminosyrer bidrar i produksjonen av en transmittersubstans kalt Serotonin. Når hjernen får beskjed om at kroppen opplever et underskudd av kalorier og/eller karbohydrater, senkes Serotonin-nivåene i kroppen. Dette fører til at hjernen varsler om at den ønsker å dekke dette behovet den opplever, noe som er lite ønskelig om dette kalori/karbohydrat-underskuddet er bevisst fra utøverens side. Denne senkningen av Serotonin-nivåene i kroppen og signalet fra hjernen kan gjøre at du føler deg sulten og en kan fort oppleve cravings etter raske karbohydrater, sukker og fett.

Dette er det også mange som til tider opplever rett etter fysisk aktivitet. Denne opplevelsen kommer av at kroppen henter seg inn etter en tung økt og sender signaler om at den vil ha mer næring for å hente seg inn igjen. Siden aminosyrer kan bidra i prosessene som balanserer Serotonin-nivåene i kroppen kan BCAA drikke også være med på å dempe søtsuget mange opplever, noe som gjør det lettere å opprettholde sitt planlagte kosthold og nå målene sine.

Relaterte blogginnlegg

Takk for din påmelding!

FÅ GODE TILBUD
Ønsker du å motta våre gode tilbud først? I tillegg til en rekke eksklusive medlemstilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Dine varer er lagt i handlekurven. For å dra nytte av rabatten, må du være logget inn som medlem.
LOGG INN eller BLI MEDLEM