• Produkter for konkurranse og trening!
  • Gratis levering over 250kr
  • Sikker betaling med Klarna
Om Maxim
PRODUKTER for konkurranse og trening!
GRATIS FRAKT PÅ ORDRE OVER 250 KR
TRYGG OG ENKEL BETALING MED KLARNA

Allergener er antigener som forårsaker allergi. Hvete, soya, melk, nøtter og egg kan hos personer gi alvorlige – i enkelte tilfeller livstruende – reaksjoner, og den eneste behandlingen for en med matvareallergi, er å ikke spise de matvarene som inneholder de aktuelle ingrediensene.

Mattilsynet har laget en liste over ingredienser som alltid skal merkes dersom de inngår i produktet, for at de som er allergiske, eller intolerante, enkelt skal kunne finne ut av om maten inneholder ingredienser de ikke kan spise.

Det er imidlertid viktig å skille matvareallergi og matvareintoleranse. Ved allergi vil kroppens immunforsvar aktiveres mot proteinene fra maten som den opplever som «farlige» inntrengere. Selv små spormengder av maten som ikke tåles, er nok til å utløse en allergireaksjon. Reaksjonen kommer raskt etter inntaket av matvarene og kan i noen tilfeller være alvorlige.

Ved intoleranse er ikke immunsystemet involvert, men symptomene som oppstår kan ligne allergireaksjoner. De kommer litt langsommere, er mindre alvorlige og er mer avhengige av mengde mat som spises. Betegnelsen intoleranse brukes ofte på tilstander der det observeres en matvarereaksjon, uten at det vises på laboratorietester. Det finnes mange former for matintoleranse, for eksempel laktoseintoleranse og cøliaki.

Maxim_allergener_tabell-2_medium

Takk for din påmelding!

Close

FÅ GODE TILBUD

Ønsker du å motta våre gode tilbud først? I tillegg til en rekke eksklusive medlemstilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Om Orklas behandling av personopplysninger